fbpx

Skip links

Hoe werken infraroodstralen?

Hoe werken infraroodstralen?

Infraroodstralen werken op een andere manier dan je zou verwachten. Infraroodstralen verwarmen je lichaam namelijk van binnenuit, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna. Daar wordt de cabine eerst verwarmd en daarna pas je lichaam. Infraroodstralen werken als volgt: ze brengen de moleculen in je lichaam in beweging. Zo raken je spieren doorbloed. 

Ze krijgen dus extra zuurstof en gaan zich ontspannen en meer flexibel worden. Dit verklaart het positieve effect van een infraroodsauna op mensen die 2 à 3 keer per week een Health Mate infraroodsauna gebruiken. Ze hebben minder pijn en moeten minder vaak beroep doen op een kinesist.

"Een Health Mate sessie van 20 minuten staat gelijk aan een half uurtje sporten."

De juiste infraroodstralen

EEN KWESTIE VAN DE JUISTE GOLFLENGTe

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van je sauna een heel specifieke golflengte hebben. Een golflengte die als het ware ‘gemaakt’ is voor het menselijke lichaam. Dat verklaart meteen het verschil tussen een Health Mate en een ander (vaak goedkoper) merk.

Alleen Health Mate gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer onze lichaamscellen laten vibreren en ons lichaam zo van binnenuit opwarmen. Die 6.340 nanometer is geen willekeurig gekozen getal. Nee, het is de perfecte golflengte om onze lichaamscellen te bereiken en zo een langdurig gezondheidseffect te bekomen. Zo werken de infraroodstralen van Health Mate perfect in op je lichaam.

Bekijk ook onze video’s over infrarood

Kijk nu Bekijk het aanbod

Download de brochure

De brochure zit in je mailbox. Vergeet ook zeker niet in je spam te kijken 😉