fbpx

Skip links

Wat is infraroodstraling?

Wat is infraroodstraling?

Wat is infraroodstraling?

Kort en bondig!

Infraroodstraling is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. We kunnen deze dus niet zien, maar we voelen ze wel aan als warmte. Infraroodstraling warmt voorwerpen rechtstreeks op. Dus zonder dat de lucht tussen de warmtebron en het voorwerp verwarmd wordt.

"Onze lichaamscellen gaan vibreren en zo ons lichaam van binnenuit opwarmen."

De kracht van infraroodstraling

Therapeutische werking!

De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling, niet te verwarren met (schadelijke) uv-straling. Daarnaast produceert ook ons eigen lichaam infraroodstralen. Het principe van genezen met handpalmen dat 3.000 jaar geleden in China ontstond, is gebaseerd op de helende werking van infraroodstralen.

Maar niet alleen in de alternatieve geneeskunde worden infraroodstralen gebruikt. Sinds de jaren 60 wordt infraroodstraling gebruikt als ‘therapeutische’ warmte door de medische wetenschap. Baby’s in de couveuse worden erdoor op temperatuur gehouden, het wordt gebruikt door fysiotherapeuten om spierletsels te genezen en door schoonheidsexperts voor beautybehandelingen.

Wat doet infraroodstraling met je lichaam?

EEN LESJE IN GOLFLENGTES

Infraroodlicht wordt gegenereerd op een golflengte tussen 780 en 10.000 nanometer. Die golflengte is belangrijk, want die bepaalt of de straling effectief therapeutisch werkt of ‘gewoon deugd doet’. En net daar zit het geheim van de infraroodsauna’s van Health Mate: de stralingselementen genereren infraroodstraling op een golflengte van 6.340 nanometer.

En het ritme van het water van onze lichaamscellen heeft een golflengte tussen 5.600 en 16.000 nanometer. Die twee zijn als het ware perfect op elkaar afgestemd.

Golflengte
6.340
6.340
Nanometer

Ons lichaam warmt op…

DOOR DE INFRAROODSTRALEN

De infraroodstralen van een Health Mate-infraroodsauna dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt warmte op. De infraroodstralen slagen er dus in ons lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna.

En wil weer afkoelen

DA’S ZWETEN GEBLAZEN!

Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt.

Je zit lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan een Health Mate infraroodsauna, van detox tot cardiovasculaire training.

Meer weten over onze stralingselementen?

Lees meer Bekijk het aanbod

Download de brochure

De brochure zit in je mailbox. Vergeet ook zeker niet in je spam te kijken 😉